Četrti Festival dramske pisave Vzkrik bo letos gostilo Mestno gledališče ljubljansko. Bodite priča decembrskemu dogodku, na katerem bodo igralci iz našega ansambla brali odlomke besedil mladih avtorjev, hkrati pa se bodo le-ti prvič srečali z režiserji, ki bodo kasneje režirali bralne uprizoritve njihovih celovečernih dram. Bralne uprizoritve celotnih besedil bodo premierno predstavljene na četrtem Festivalu dramske pisave Vzkrik, ki bo potekal od 20. marca 2020 do 22. marca 2020 na Mali sceni v Mestnem gledališču ljubljanskem.

Festival dramske pisave Vzkrik je nastal pred štirimi leti, da bi mladi oziroma neuveljavljeni avtorji dramskih besedil dobili možnost razvijati in preizkušati svoja dela. Oblikovala se je skupnost, ki dramatike povezuje z drugimi gledališkimi ustvarjalci. Vzkrik postaja rotacijski festival, ki kot samostojen in neodvisen gostuje v institucionalnih gledališčih. Ob uporabi gledališke infrastrukture in v sodelovanju z umetniškimi delavci ustvarja prostor in čas za eksperimentiranje, poskus in napako.

Delavnice je vse leto vodila najprodornejša slovenska dramatičarka Simona Semenič, gostujoča mentorja pa sta bila režiser Mare Bulc ter dramaturginja in pripovedovalka Ana Duša. Med aprilom in oktobrom 2019 je bilo organiziranih enajst delavnic, nastalo pa je šest dramskih besedil, večinoma celovečernih.

Četrti festival Vzkrik, na katerem bo bralno uprizorjenih vseh šest novih besedil, bo med 19. in 22. marcem 2020 na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega. V torek, 17. decembra, ob 20. uri pa bodo na dogodku Predigra Vzkrik predstavljeni avtorji in odlomki dramskih besedil.

Če nas ne boste uprizarjali, se bomo pa sami!

#zdramise

Vstopnine za dogodek v torek, 17. decembra, ob 20. uri v Studiu MGL ni.
Iskreno vabljeni!

Prostovoljni prispevki pa so dobrodošli.

http://www.vzkrik.si/