Pojdi na vsebino

Splošni pogoji

Pravila igre v MGL

  • Pridržujemo si pravico do spremembe repertoarja.
  • Vstop v dvorane po začetku predstav ni mogoč.
  • Menjave abonmajskih terminov v času veljavnosti korona ukrepov niso mogoče.
  • Pridržujemo si pravico do spremembe dneva oz. ure predstave posameznega abonmaja.
  • Abonentske izkaznice, kupljene s statusnim popustom, so neprenosljive.
  • Dvojnik abonmajske izkaznice stane 6 €.
  • Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za premiere in silvestrsko predstavo.
  • Rezervirane vstopnice morate prevzeti pri blagajni MGL najpozneje v enem tednu.
  • Že prevzete vstopnice lahko zamenjate ali vrnete najpozneje tri dni pred predstavo. Vračilo oz. zamenjava je možna le ob predložitvi računa. Za kasneje vrnjene ali neizkoriščene vstopnice ne vračamo denarja in jih ni mogoče zamenjati za drug termin.
  • Vstopnic za silvestrsko predstavo ni mogoče vrniti ali zamenjati.

 

Vroče vstopnice

Nakup vročih vstopnic je možen največ 30 minut pred želeno predstavo.

Priporočamo, da se pri naši blagajni oglasite najkasneje 15 minut pred začetkom predstave, ker vstop v dvorano po začetku predstave ni mogoč. Rezervacije vročih vstopnic niso možne. Popusti se ne seštevajo. Cena velja za nakup vstopnic za proste sedeže, ki so še na voljo.

Vse cene so v evrih.

Oproščeno DDV po 13. točki 1. odstavka 42. člena ZDDV-1.

 

Odpovedane in prestavljene predstave MGL v času epidemije

Skladno z odredbo Ministrstva za zdravje RS smo v Mestnem gledališču ljubljanskem v času epidemije odpovedali oz. prestavili predstave.

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na e- naslovu blagajna@mgl.si oz. po telefonu 01 2510 852 v času uradnih ur blagajne MGL.

Začasni urnik blagajne MGL
V aprilu 2021 smo vam na voljo na e-naslovu blagajna@mgl.si in po telefonu 041 667 524 in 030 797 933 vsak delavnik med 16. in 20. uro.


Skladno s Splošnimi pogoji MGL in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem izven vstopnic za prestavljene ali odpadle predstave kupnino povrnili na enega od navedenih načinov: 

Izven vstopnice za predstave MGL, ki so bile odpovedane
Izven vstopnice za odpovedane predstave boste v novi sezoni lahko zamenjali za drug termin/predstavo. Če bi želeli vračilo kupnine, nam to sporočite na e-naslov blagajna@mgl.si. Zahtevek za vračilo kupnine mora vsebovati fotografijo ali sken vstopnic/e in računa ter podatke za nakazilo na TRR (ime, priimek, kontaktna telefonska številka, številka TRR). Izjemoma lahko kupnino ob predložitvi vstopnic in računa prevzamete tudi pri blagajni MGL.
Zgoraj navedeno velja, če ste vstopnico kupili pri blagajni MGL.
V primeru, da ste vstopnico kupili v spletni prodaji oz. preko prodajne mreže Eventima, se za vračilo kupnine obrnite na Eventim, info@eventim.si.

Koncert MGL & AGRFT v Kinu Šiška
Koncert MGL & AGRFT v Kinu Šiška, ki je bil napovedan za 18. marec 2020 je prestavljen. Nov termin bomo skušali zagotoviti, ko bo to mogoče. Kupljene vstopnice za prestavljeni datum skrbno shranite. O načinu menjave vstopnic za nov termin vas bomo obvestili ob objavi termina. Če vam nov termin koncerta ne bo ustrezal, vam bomo na vašo zahtevo lahko povrnili kupnino.

Abonmajske predstave
Abonente bomo o načinu nadomeščanja abonmajskih predstav sprotno obveščali.
Nekatere abonmajske predstave si lahko ogledate preko spleta, o podrobnostih vas obveščamo z direktno pošto.

V gledališču smo pripravljeni na odprtje gledališč, in sicer tako vsebinsko (v tem času smo pripravili kar nekaj uprizoritev) kot tudi formalno (pripravljena so vsa pravila za varno obiskovanje gledališča, prav tako je poskrbljeno za varnost igralcev na odru). Do konca sezone bomo interno uprizorili še učno predstavo Teater za telebana avtorice in režiserke Ire Ratej ter komedijo Slamnik v režiji Diega de Bree. Za to in tudi druge uprizoritve še iščemo nadomestne lokacije, tudi na prostem, in druge rešitve, kar bi nam omogočilo vsaj delno uresničiti letošnji repertoar (če bo država prišla v fazo, v kateri je tudi gledališčem omogočeno delovanje).

Do takrat pa vas vabimo, da si ostanemo blizu vsaj v virtualnem prostoru, da kultura in gledališče ostaneta pomemben element našega vsakdana.