Pojdi na vsebino

Splošni pogoji

Pravila igre v MGL

Abonmaji

 • Pridržujemo si pravico do spremembe repertoarja.
 • Vstop v dvorane po začetku predstav ni mogoč.
 • Če si predstave izjemoma ne morete ogledati na dan vašega abonmaja, nam to sporočite najpozneje tri dni pred predstavo. Z doplačilom 2 EUR boste upravičeni do nadomestne vstopnice v drugem terminu (razen za gostujoče predstave abonmaja Nika in Več, za koncert MGL v Kinu Šiška ter v primeru zadnje ponovitve). V nasprotnem primeru boste morali za ogled predstave v drugem terminu doplačati 50 % redne cene vstopnice. Nadomestno vstopnico lahko zagotovimo le v primeru, da so na voljo prosti termini in sedeži, ne moremo pa zagotoviti sedeža v istem cenovnem prostoru.
 • Izbirno abonmajsko predstavo si lahko ogledate kadarkoli v tekoči gledališki sezoni, za katero je bil abonma kupljen, prenos v naslednjo sezono pa ni mogoč. Priporočamo vam, da se za ogled odločite čim prej. Večina abonentov namreč to možnost koristi šele na koncu sezone, zato so običajno te predstave proti koncu sezone razprodane, v prvem delu sezone pa imate večjo možnost izbire. Ogled si zagotovite z rezervacijo vstopnice pri blagajni MGL. Vstopnico je treba prevzeti najkasneje pol ure pred predstavo. Če rezervacije ne odpoveste do tri dni prej ali v primeru neprihoda, se šteje, da ste si predstavo ogledali in vračila oz. menjave niso mogoče.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe dneva oz. ure predstave posameznega abonmaja.
 • V primeru bolezni v ansamblu ali druge višje sile si pridržujemo pravico do odpovedi abonmajske predstave.
 • Abonentske izkaznice, kupljene s statusnim popustom, so neprenosljive.
 • Dvojnik abonmajske izkaznice stane 6 €.
 • Abonmaji so vezani na gledališko sezono, za katero so bili kupljeni, in jih ni mogoče vrniti ali prenesti v novo sezono, zanje kupnine ne vračamo.

 Vstopnice

 • Vstop v dvorane po začetku predstav ni mogoč.
 • Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za premiere in silvestrsko predstavo.
 • Rezervirane vstopnice morate prevzeti pri blagajni MGL najpozneje v enem tednu.
 • Že prevzete vstopnice lahko zamenjate ali vrnete najpozneje tri dni pred predstavo. Vračilo oz. zamenjava je možna le ob predložitvi nepoškodovanih vstopnic in računa. Za kasneje vrnjene ali neizkoriščene vstopnice ne vračamo denarja in jih ni mogoče zamenjati za drug termin.
 • Vstopnic za silvestrsko predstavo ni mogoče vrniti ali zamenjati.
 • Vstopnic, ki so bile kupljene preko spletnega portala mojekarte.si ali njegovih pooblaščenih prodajnih mest, ni mogoče vrniti in zanje zahtevati vračila denarja ali menjave termina. V skladu z 43.a členom Zakona o varstvu potrošnikov potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku.
 • Osebne kartice MGL in darilni boni so vezani na gledališko sezono, za katero so bili kupljeni, in jih ni mogoče vrniti ali prenesti v novo sezono, zanje kupnine ne vračamo.
 • V primeru bolezni v ansamblu ali druge višje sile si pridržujemo pravico do odpovedi predstave.
 • Če predstavo odpovemo, lahko vstopnice zamenjate za drugo predstavo ali pa vam vrnemo kupnino (prevzeti jo morate najkasneje do konca gledališke sezone).

Vse cene so v evrih.
Oproščeno DDV po 13. točki 1. odstavka 42. člena ZDDV-1.

 

Odpovedane in prestavljene predstave MGL v času epidemije

Skladno z odredbo Ministrstva za zdravje RS smo v Mestnem gledališču ljubljanskem v času epidemije odpovedali oz. prestavili predstave.

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na 
e-naslovu blagajna@mgl.si oz. po telefonu 01 2510 852 v času uradnih ur blagajne MGL.

Skladno s Splošnimi pogoji MGL in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem izven vstopnic za prestavljene ali odpadle predstave kupnino povrnili na enega od navedenih načinov: 

Izven vstopnice za predstave MGL, ki so bile odpovedane
Izven vstopnice za odpovedane predstave lahko zamenjate za drug termin/predstavo najkasneje do 28. 2. 2023. Če bi želeli vračilo kupnine, nam to sporočite na e-naslov blagajna@mgl.si. Zahtevek za vračilo kupnine mora vsebovati fotografijo ali sken vstopnic/e in računa ter podatke za nakazilo na TRR (ime, priimek, kontaktna telefonska številka, številka TRR). Izjemoma lahko kupnino ob predložitvi vstopnic in računa prevzamete tudi pri blagajni MGL.
Zgoraj navedeno velja, če ste vstopnico kupili pri blagajni MGL.
Vračilo lahko uveljavite najkasneje do 28. 2. 2023.
V primeru, da ste vstopnico kupili v spletni prodaji oz. preko prodajne mreže Eventima, se za vračilo kupnine obrnite na Eventim, info@eventim.si.

Koncert MGL & AGRFT v Kinu Šiška
Koncert MGL & AGRFT v Kinu Šiška, ki je bil napovedan za 18. marec 2020 je prestavljen. Kupljene vstopnice za prestavljeni datum skrbno shranite. O načinu menjave vstopnic za nov termin vas bomo obvestili ob objavi termina. Če vam nov termin koncerta ne bo ustrezal, vam bomo na vašo zahtevo lahko povrnili kupnino.
Nadomestni termin je 19. septembra 2022. Stare vstopnice je potrebno zamenjati pri blagajni MGL najkasneje en dan prej. Kasnejša menjava ne bo mogoča.

Abonmajske predstave
Abonenti lahko izkoristite ogled predstav iz sezon 2019/2020, 2020/2021 in 2021/2022 še do konca februarja 2023. Ogled si zagotovite z rezervacijo vstopnice pri blagajni MGL.