300 dpi 1Q9A6441
Pojdi na vsebino

Miro Gavran

Vse o ženskah

Ta lahkotna »ženska« komedija popularnega hrvaškega dramatika Mira Gavrana v režiji Barbare Hieng Samobor bo zagotovo všeč vsem, ki si v gledališču želijo razvedrila in sprostitve po napornem vsakdanjiku.

Tri igralke, vsaka v vlogi petih, po značaju in problemih zelo različnih žensk v starosti od treh do dvaindevetdesetih let, bodo v najrazličnejših življenjskih situacijah razkrivale ženski princip sveta. Spoznali jih boste kot dobre in malo manj dobre prijateljice, posesivne in požrtvovalne matere, hvaležne in nehvaležne hčere, ljubeče in sovražne sestre, zveste in nezveste žene, preračunljive in opeharjene ljubice, užaloščene in poskočne vdove, povsem ali pa tudi ne povsem zakrknjene samske ženske, iskrene in zahrbtne sodelavke, bolj ali manj spretne karieristke, pa tašče, svakinje, tete, babice, prababice …

Cela paleta ženskih likov, čeprav ne gre pozabiti, da se vse vrti predvsem okrog - moških. Ogled priporočamo vsem ženskam, ki bi rade podrobneje spoznale vzvode svoje psihe, pa tudi vsem moškim, ki bi želeli globlje prodreti v to večno jim uganko - žensko dušo. Tisti, ki boste želeli, se boste ob gledanju lahko tudi malo zamislili, saj ne gre pozabiti, da je v vsaki komediji vedno vsaj kanček resnice. Vendar vam zagotavljamo, da ob iskrivih in duhovitih dialogih lekcija ne bo prenaporna, za smeh pa vsekakor jamčimo.

Sve o ženama, 2000

Komedija

Premiera: 15. januar 2005

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Režiserka

Barbara Hieng Samobor

Scenograf

Andrej Erjavec

Kostumograf

Alan Hranitelj

Avtor glasbe

Milko Lazar

Lektorica

Barbara Rogelj

Snemalec videa

Tone Stojko

Oblikovalec svetlobe

Andrej Koležnik

Deklice na video posnetku so Ana Vatovec (Mima), Lucija Ostan Vejrup (Biba) in Izabela Milanez (Dada)

Prevajalka

Alenka Klabus Vesel

Nastopajo

Lada, Greta, Nena, Karolina

Anita, Dubravka, Marija, Agneza

Stela, Olga, Jasna, Luiza