Ana Dolinar Horvat

Ana Dolinar Horvat se je rodila 16. marca 1983 v Kranju. Nastopala je že v srednji šoli, ko je bila članica gledališke skupine Bube, ki je pod vodstvom Kim Komljanec delovala v prostorih ljubljanskega KUD France Prešeren. Dramsko igro in umetniško besedo je študirala na AGRFT v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. V diplomski uprizoritvi drame Susn Herberta Achternbuscha je nastopila v vlogi Susn 3, v Operi za tri groše Bertolta Brechta in Kurta Weilla pa je zaigrala Gospo Peachum.

V MGL je igrala že kot študentka, članica pa je od leta 2009. Me drugim je nastopila v številnih mjuziklih: bila je Lulu v Kabaretu Joeja Masteroffa, Johna Kanderja in Freda Ebba (r. Stanislav Moša), Hodel v Goslaču na strehi Josepha Steina, Jerryja Bocka in Sheldona Hernicka (r. Stanislav Moša), Dolores v Sugar – Nekateri so za vroče Petra Stonea, Julea Stynea in Boba Merrilla (r. Stanislav Moša), Martha v Pomladnem prebujenju Stevena Saterja in Duncana Sheika (r. Sebastijan Horvat),v več vlogah je nastopila v Dekameronu Giovannija Boccaccia, Ire Ratej, Mateja Krajnca in Milka Lazarja(r. Boris Kobal), bila je Melina in Siriza v Lizistrati Andreja Rozmana - Roze in Coca Mosquita (r. Mateja Koležnik) in Joanne Jefferson v Rentu Jonathana Larsona (r. Stanislav Moša). Nastopila je tudi v Kinderlandu Liliane Corobca (r. Daniel Day Škufca), bila Nikolaja v Molièrovem Žlahtnem meščanu (r. Eduard Miler), Petra Belink v gledališki kriminalni nadaljevanki Praznina spomina Barbare Zemljič (r. Nina Šorak) in Rozita v Kresnicah Tene Štivičić (r. Nina Rajić Kranjac).

Nase je opozorila tudi v televizijskih nadaljevankah Svingerji, Lepo je biti sosed in Ena žlahtna štorija ter v gledališki uspešnici Ženske&Moški.com v Špas teatru. Gostovala je tudi v Jakobu Rudi Ivana Cankarja (v vlogi Ane) v Prešernovem gledališču Kranj in v Zgodovini nasilja Édouarda Louisa v Mini teatru.