Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Viktorija Bencik Emeršič

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 10. 2011

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Lettie Precious, Sabrina Mahfouz, Hannah Khalil, Stella Duffy, Isley Lynn, Chinonyerem Odimba, Timberlake Wertenbaker, Samantha Ellis, Juliet Gilkes Romero, Nejc Gazvoda

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Ira Ratej

Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen

Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa

Viktorija Bencik Emeršič

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 10. 2011

Viktorija Bencik Emeršič se je rodila 1. septembra 1984 v Lendavi. Že v srednji šoli je sodelovala v radijskih oddajah na Murskem valu ter pred začetkom študija dramske igre in umetniške besede na AGRFT začela voditi televizijsko oddajo Enajsta šola. Za uspešno delo – Enajsta šola je postala ena najbolj gledanih mladinskih oddaj – je prejela viktorja. Dramsko igro je študirala v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča ter študij leta 2008 končala z vlogama Susn 2 v Susn Herberta Achternbuscha in Polly v Operi za tri groše Bertolta Brechta in Kurta Weilla, za katero je prejela akademijsko Prešernovo nagrado. V MGL je prvič nastopila že med študijem v vlogi deklice Joži v uprizoritvi En dan v smrti Jožce Rožce Petra Nicholsa (r. Zvone Šedlbauer).

Z MGL je najprej sodelovala kot gostja, od leta 2011 pa je redna članica tega gledališča. Med pomembnejše vloge v MGL sodijo vloge Ilse v mjuziklu Pomladno prebujenje (r. Sebastijan Horvat) ter Jane Smart in Jennifer v mjuziklu Čarovnice iz Eastwicka (r. Stanislav Moša). Bila je tudi Prostitutka z bradavico v Rekviemu Hanoha Levina (r. Matjaž Zupančič), še posebej pa je opozorila nase z vlogo Žene v Hudiču babjem Karla Schönherrja (r. Mateja Koležnik), ki ji je prinesla Borštnikovo nagrado za mlado igralko. Bila je Desdemona v Othellu Williama Shakespeara (r. Jernej Lorenci) in Lelia v Prevarah Jere Ivanc (r. Jaka Ivanc). Opazni sta bili tudi njena vloga Srede Addams v mjuziklu Addamsovi (r. Aleksandar Popovski) in naslovna vloga v mjuziklu Turandot Jere Ivanc in Larna Poliča Zdraviča (r. Jana Menger).

Kot gostja je nastopila tudi v ljubljanski Drami v vlogi Sybil Vane v dramatizaciji Slike Doriana Graya Oscarja Wilda (r. Ajda Valcl).

Igrala je tudi v nekaj filmih, med drugim v Apoptozi Tomaža Gorkiča in v filmu Slovenija, Avstralija in jutri ves svet Marka Naberšnika.

Nagrade

2011

46. FESTIVAL BORŠTNIKOVO SREČANJE, MARIBOR

Borštnikova nagrada za mlado igralkoza vlogo Žene v Hudiču babjem K. Schönherrja (MGL)

2008

Prešernova nagrada (akademijska)

Za vlogo Polly v Operi za tri groše B. Brechta in K. Weilla (AGRFT)