Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Lena Hribar Škrlec

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 12. 2019

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Eugène Labiche

Anton Pavlovič Čehov

Simon Longman

Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa

Lena Hribar Škrlec

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 12. 2019

Lena Hribar se je rodila 19. junija 1991 v Ljubljani. Na ljubljansko AGRFT se je vpisala leta 2010, kjer je štiri leta kasneje diplomirala pod mentorstvom Tomislava Janežiča in Janeza Hočevarja z uprizoritvama tisočdevetstoenainosemdeset Simone Semenič (r. Nina Rajić Kranjac) in Zdaj letim! po motivih Bertolta Brechta (r. Nina Rajič Kranjac). Študij igre je končala z magistrsko uprizoritvijo Služkinji Jeana Geneta pod mentorstvom Branka Šturbeja. Za vloge v diplomskem letu je dobila študentsko Prešernovo nagrado, za predstavo tisočdevetstoenainosemdeset pa je celoten letnik na 45. Tednu slovenske drame dobil Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev.

Kot gostja je sodelovala v več gledališčih: v ljubljanski Drami (Debbie v predstavi V republiki sreče Martina Crimpa, r. Sebastijan Horvat), v Lutkovnem gledališču Ljubljana (Alica v čudežni deželi, Sapramiška, Neli ni več, Odvratne rime, Emil in detektivi, Male kraljice), v Mestnem gledališču Ptuj z avtorsko predstavo Hevreka!, v Gledališču Koper (Miranda v predstavi Vihar Williama Shakespeara, r. Jaka Ivanc) ter v Cankarjevem domu in zavodu Imaginarni (uprizoritev Evropa Ivane Sajko, r. Primož Ekart, s katero je ekipa v Splitu na 25. Marulićevih dnevih osvojila nagrado marul za umetniški dosežek).

Z MGL je prvič sodelovala takoj po koncu študija leta 2014, ko je vskočila v vlogo Lelie Bellenzini v predstavi Prevare (Jera Ivanc, r. Jaka Ivanc), leto kasneje pa se je pridružila še ekipi predstave Švejk (Colin Teevan, r. Jaka Ivanc). Bila je tudi Ana v Družinskem parlamentu Cristine Clemente (r. Primož Ekart), Maureen Johnson v Rentu Jonathana Larsona (r. Stanislav Moša), Brenda v Kresnicah Tene Štivičić (r. Nina Rajić Kranjac), Marijana v Molièrovem Tartuffu (r. Tin Grabnar), Leni v uprizoritvi Izkoristi in zavrzi me Ize Strehar (r. Gregor Gruden), Sarah v Koščkih svetlobe Simona Longmana (r. Barbara Zemljič).

Svoj glas redno posoja risanim junakom nedeljskega Živ-Žava (Rija in krokodil, Pujsek Bibi, Kioka, Lov na medveda, A veš, koliko te imam rad?, Nejko, Šola za pošasti …). Kot solistka se je preizkusila z Big Bandom RTV Slovenija, in sicer v koncertnem večeru The Best of Musical pod vodstvom dirigenta Žarka Prinčiča ter s solistoma Darjo Švajger in Blažem Šefom.

Nagrade

2014

Prešernova nagrada (akademijska)

Za vloge v avtorskem projektu Zdaj letim! po B. Brechtu (AGRFT in LGL) in za vloge Jagode, None in Boža v uprizoritvi tisočdevetstoenainosemdeset S. Semenič (AGRFT in Gledališče Glej).