Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Lena Hribar Škrlec

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 12. 2019

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Ira Ratej

Jelena Kajgo

Eugène Ionesco

William Shakespeare

Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa

Lena Hribar Škrlec

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 12. 2019

Lena Hribar se je rodila 19. junija 1991 v Ljubljani. Na ljubljansko AGRFT se je vpisala leta 2010, kjer je štiri leta kasneje diplomirala pod mentorstvom Tomislava Janežiča in Janeza Hočevarja z uprizoritvama tisočdevetstoenainosemdeset Simone Semenič (r. Nina Rajić Kranjac) in Zdaj letim! po motivih Bertolta Brechta (r. Nina Rajič Kranjac). Študij igre je končala z magistrsko uprizoritvijo Služkinji Jeana Geneta pod mentorstvom Branka Šturbeja. Za vloge v diplomskem letu je dobila študentsko Prešernovo nagrado, za predstavo tisočdevetstoenainosemdeset pa je celoten letnik na 45. Tednu slovenske drame dobil Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev.

Kot gostja je sodelovala v več gledališčih: v ljubljanski Drami (Debbie v predstavi V republiki sreče Martina Crimpa, r. Sebastijan Horvat), v Lutkovnem gledališču Ljubljana (Alica v čudežni deželi, Sapramiška, Neli ni več, Odvratne rime, Emil in detektivi, Male kraljice), v Mestnem gledališču Ptuj z avtorsko predstavo Hevreka!, v Gledališču Koper (Miranda v predstavi Vihar Williama Shakespeara, r. Jaka Ivanc) ter v Cankarjevem domu in zavodu Imaginarni (uprizoritev Evropa Ivane Sajko, r. Primož Ekart, s katero je ekipa v Splitu na 25. Marulićevih dnevih osvojila nagrado marul za umetniški dosežek).

Z MGL je prvič sodelovala takoj po koncu študija leta 2014, ko je vskočila v vlogo Lelie Bellenzini v predstavi Prevare (Jera Ivanc, r. Jaka Ivanc), leto kasneje pa se je pridružila še ekipi predstave Švejk (Colin Teevan, r. Jaka Ivanc). Bila je tudi Ana v Družinskem parlamentu Cristine Clemente (r. Primož Ekart), Maureen Johnson v Rentu Jonathana Larsona (r. Stanislav Moša), Brenda v Kresnicah Tene Štivičić (r. Nina Rajić Kranjac), Marijana v Molièrovem Tartuffu (r. Tin Grabnar), Leni v uprizoritvi Izkoristi in zavrzi me Ize Strehar (r. Gregor Gruden), Sarah v Koščkih svetlobe Simona Longmana (r. Barbara Zemljič).

Svoj glas redno posoja risanim junakom nedeljskega Živ-Žava (Rija in krokodil, Pujsek Bibi, Kioka, Lov na medveda, A veš, koliko te imam rad?, Nejko, Šola za pošasti …). Kot solistka se je preizkusila z Big Bandom RTV Slovenija, in sicer v koncertnem večeru The Best of Musical pod vodstvom dirigenta Žarka Prinčiča ter s solistoma Darjo Švajger in Blažem Šefom.

Nagrade

2022

Nagrada glas risanke

Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI) za dveletno obdobje na Igralskem filmskem festivalu Kranj (KRAFFT)

2014

Prešernova nagrada (akademijska)

Za vloge v avtorskem projektu Zdaj letim! po B. Brechtu (AGRFT in LGL) in za vloge Jagode, None in Boža v uprizoritvi tisočdevetstoenainosemdeset S. Semenič (AGRFT in Gledališče Glej).