Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Klara Kuk

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 1. 2021

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Eugène Labiche

Ivan Viripajev

José Cabeza

Andrew Bovell

Klara Kuk

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 1. 2021

Klara Kuk se je rodila 15. maja 1997 v Ljubljani. Po končanem šolanju na gimnaziji Ledina je uspešno opravila sprejemne izpite na AGRFT in se leta 2017 vpisala na študij dramske igre v letnik profesorjev Jerneja Lorencija, Jerneja Šugmana ter Branka Jordana. Bila je Alice v uprizoritvi Od blizu Patricka Marberja (r. Živa Bizovičar) in Ofelija v uprizoritvi H genotipu Hamlet (po motivih Williama Shakespeara in drami Dan umorov v zgodbi o Hamletu Bernarda Marie Koltèsa, r. Dragan Živadinov), ki je bila dana v spremljevalni program 56. Festivala Borštnikovo srečanje.

V sezoni 2019/2020 je prvič nastopila v profesionalnem gledališču, ko je v MGL igrala vlogo Rosie v predstavi Kar vem, da je res Andrewa Bovella (r. Luka Martin Škof). V MGL je bila tudi Karla v predstavi Tri milijone minut (priredba po filmskem scenariju 7 let Josea Cabeze, priredba in režija Barbare Hieng Samobor) in Amy v Neznosno dolgih objemih Ivana Viripajeva (r. Dorian Šilec Petek).

Igrala je v mladinskem celovečernem filmu z naslovom Ne pozabi dihati (r. Martin Turk) in televizijski nadaljevanki Reka ljubezni.

V času gimnazije se je profesionalno ukvarjala z manekenstvom.