Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Gašper Jarni

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 11. 2018

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen

Joseph Kesselring

Dragica Potočnjak

Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa

Gašper Jarni

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 11. 2018

Gašper Jarni se je rodil 27. januarja 1979 v Ljubljani. Leta 2004 je z odliko diplomiral na AGRFT, smer dramska igra in umetniška beseda, pod mentorstvom Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja. Med letoma 1997 in 2012 se je redno izpopolnjeval v solo petju pri Diegu Barriosu Rossu in Leli Radovan.

V MGL je nastopil že med študijem, in sicer v uprizoritvah Cyrano de Bergerac Edmonda Rostanda (r. Dušan Jovanović) in Lepa Vida – Hrepenenje – Hamlet iz Cukrarne Ivana Cankarja (r. Mile Korun), v ljubljanski Drami v uprizoritvah Romeo in Julija Williama Shakespeara (r. Dušan Jovanović), Kakor vam drago Williama Shakespeara (r. Sebastijan Horvat), Krst pri Savici Dominika Smoleta (r. Meta Hočevar), Iskanje izgubljenega časa Marcela Prousta (r. Dušan Jovanović), v Gledališču Koper v Mali prodajalni groze Howarda Ashmana in Alana Menkena (r. Katja Pegan), Pod svobodnim soncem Franca S. Finžgarja (r. Dejan Sarič).

S SNG Drama Ljubljana je sodeloval tudi pozneje in bil nekaj časa njen član: igral je v uprizoritvah Življenje podeželskih plejbojev po drugi svetovni vojni ali Tuje hočemo, svojega ne damo Dušana Jovanovića (r. Jaka Andrej Vojevec), Niha ura tiha Draga Jančarja (r. Eduard Miler), Arturo Ui Bertolta Brechta (r. Eduard Miler), Čarobna gora Thomasa Manna (r. Mateja Koležnik), Tugomer Frana Levstika (r. Diego de Brea), Liliom (r. Selma Spahić), Merlin ali Pusta dežela Tankreda Dorsta (r. Aleksandar Popovski), Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak (r. Maja Sever) …

Z Mini teatrom je sodeloval v Treh prašičkih Pavla Poláka (v avtorjevi režiji), Zelo male tragedije Aleksandra S. Puškina (r. Aleksej Leljavski), Obuti Maček Charlesa Perraulta in Nika Kureta (r. Marek Bečka), Splendid Jeana Geneta (r. Senka Bulić).

Nastopal je tudi v Gledališču Glej v uprizoritvah Kitch΄n΄king Tomaža Štrucla in Leeja Halla (r. Tomaž Štrucl), Dolina solz/čez sto let bo vse za nami (r. Tomaž Štrucl), Nisi pozabila, samo ne spomniš se več Simone Semenič (r. Anđelka Nikolić).

Ustvarjal je tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana v uprizoritvah Podvodni mož Mete Hočevar in Franceta Prešerna (r. Meta Hočevar), Avenija Q Roberta Lopeza in Jeffa Marxa (r. Mojca Horvat) in Obuti mačkon Igorja Bojovića (r. Dušan Jovanović). Sodeloval je tudi z Gledališčem za otroke in mlade, ŠKUC gledališčem, Anton Podbevšek Teatrom, Špas teatrom, Rozinteatrom in drugimi.

Kot član MGL je nastopil v Pohujšanju v dolini šentflorjanski Ivana Cankarja (r. Eduard Miler). Bil je Lorin v Glorii Brandena Jacobsa-Jenkinsa(r. Branko Šturbej), Prednik Addams v Addamsovih Marshalla Brickmana, Ricka Elicea in Andrewja Lippe (r. Aleksandar Popovski), Voltore v Volponeju Bena Jonsona in Stefana Zweiga (r. Diego de Brea), Peter v Karaokah Jureta Novaka (v avtorjevi režiji) …

Nastopil je tudi v filmih Maje Weiss Instalacija ljubezni (2007) in Varuh meje (2002), Matjaža Klopčiča Ljubljana je ljubljena (2005) in Saša Podgorška Sladke sanje (2001) ter diplomskem filmu Dražena Štaderja Orgasmus (2002). Sodeloval je tudi v več televizijskih oddajah ter pri sinhronizaciji risank in mladinskih filmov, snemanju, radijskih iger, literarnih nokturnov, liričnih utrinkov, pravljic za lahko noč itd.

Nagrade

2021

Priznanje Občine Kočevje deklica s piščalko za strokovno odličnost na področju umetnosti, humanističnih znanosti in kulture

za pomemben prispevek k razvoju gledališke dejavnosti v Kočevju

2006

17. FESTIVAL POLETNI LUTKOVNI PRISTAN, MARIBOR - Nagrada za najboljšega igralca/animatorja

Za več vlog v Obutem mačku C. Perraulta (Mini teater).

2004

Nagrada Sklada Staneta Severja

Za naslovno vlogo v Kralju Learu W. Shakespeara (AGRFT).

2003

Zlatolaska za stransko moško vlogo

Za vlogo Shizo-lopova Šikija v Paviljonih M. Marković (AGRFT).

2002

Zlatolaska za glavno moško vlogo

Za naslovno vlogo v Kralju Learu W. Shakespeara (AGRFT).