Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Gaber K. Trseglav

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 5. 2004

Igra v naslednjih uprizoritvah:

Barbara Zemljič

Jernej Lorenci, Dino Pešut in ekipa

Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa

Gaber K. Trseglav

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 5. 2004

Gaber K. Trseglav se je rodil 3. avgusta 1973 na Jesenicah. Na AGRFT se je vpisal leta 1996 ter dramsko igro študiral v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. Študij je končal z vlogo Prvega moškega v uprizoritvi Belle Paris ali Obračun v Louvru Krištofa Dovjaka (r. Miha Golob). Za vlogo Sodnika Adama v Kleistovem Razbitem vrču (r. Mile Korun) je leta 1999 prejel študentsko Severjevo nagrado. Že med študijem je igral na profesionalnih odrih, največ v LGL, kjer je bil tudi Ferdo v uprizoritvi Joža – Nazadek v Mačjem logu Andreje Inkret (r. Meta Hočevar, 1999), Vrtnar v Rumenem čudu Renate Schupp/Jane Pavlič (r. Diego de Brea, 1999) in naslovni junak v Büchnerjevem Woyzcku (r. Jan Zakonjšek, 2001).

Leta 2001 se je zaposlil v PG Kranj, kjer je ostal do leta 2004 in ustvaril več vlog: Janija v Zokiju Zajcu Coline Serreau (r. Matjaž Latin), Invalida in Višjega inšpektorja v uprizoritvi Vera ljubezen upanje Ödöna von Horvátha (r. Eduard Miler), Miča v Zabavi za rojstni dan Harolda Pinterja (r. Vito Taufer), Franka v uprizoritvi Push Up 1-3 Rolanda Schimmelpfenniga (r. Mateja Koležnik) in Viktorja v Nekaj eksplicitnih fotk Marka Ravenhilla (r. Eduard Miler). Za zadnjo vlogo je leta 2004 na festivalu SKUP na Ptuju prejel nagrado za najboljšega igralca. V tem obdobju je sodeloval tudi z režiserjem Bojanom Jablanovcem: nastopil je v uprizoritvi Olga Grad vs. Juanna Regina (KD B-51 in PG Kranj) in v prvem delu raziskovalnega projekta Via Negativa z naslovom Izhodiščna točka: jeza.

Član ansambla MGL je postal leta 2004. Tu je ustvaril več vidnih vlog: Florinda v Beneških dvojčkih Carla Goldonija (r. Dušan Mlakar), Ernsta Ludwiga v Kabaretu Joeja Masteroffa, Johna Kanderja in Freda Ebba (r. Stanislav Moša), Korovjeva v Mojstru in Margareti/Margareti in Mojstru Mihaila A. Bulgakova in Mihe Javornika (r. Jernej Lorenci), Mendla v Goslaču na strehi Josepha Steina, Jerryja Bocka in Sheldona Harnicka (r. Stanislav Moša), Karlmanna v Grdobi Mariusa von Mayenburga (r. Boris Kobal), Parazita v Plavtovih Oslih (r. Vito Taufer), Roberta Bertranda v Golobih Davida Gieselmanna (r. Tijana Zinajić), Hotelskega sluge v Družbi na poti Toma Daltona Bidwella (r. Alen Jelen), Stjepana v Gogoljevi Ženitvi (r. Diego de Brea), Tilna Belinka v Praznini spomina Barbare Zemljič (r. Nina Šorak) ter Leonarda, Dana in Louisa v Urah, dnevih, času Anje Krušnik Cirnski (r. Mojca Madon) …

Ima tudi bogato televizijsko in radijsko kariero. Igral je v televizijskih filmih Kandidatka in šofer Vinka Möderndorferja in Božična večerja Boštjana Vrhovca. Nastopil je v številnih televizijskih serijah (Rumeno, rumeno, S soncem v očeh, Česnovi, Usodno vino, Več po oglasih, Ekipa Bled, Jezero …). Sodeloval je pri sinhronizacijah celovečernih in televizijskih risank, radijskih igrah, kratkih študentskih filmih, javnih recitacijah poezije. Ukvarja se tudi z režijo (v waldorfski gimnaziji je režiral Lov na čarovnice Arthurja Millerja, Romea in Julijo Williama Shakespeara in Živalsko farmo Georgea Orwella, v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah pa Od kraja do kraja Amedeje Ličen, Samotni zahod Martina McDonagha, Za zmeraj Gregorja Čušina …) ter z organizacijo in vodenjem prireditev (Film ob jezeru na Bledu). Leta 2017 je kot izvršni producent izdal glasbeno ploščo Taša – Panta Rei.

Nagrade

2004

SLOVENSKI FESTIVAL KOMORNEGA GLEDALIŠČA (SKUP), PTUJ - Nagrada za izjemen igralski dosežek

Za vlogo Viktorja v uprizoritvi Nekaj eksplicitnih fotk M. Ravenhilla (PG Kranj).

1999

Nagrada Sklada Staneta Severja

Za vlogo Adama v Razbitem vrču H. von Kleista (AGRFT).