Pojdi na vsebino

Igralski ansambel

Gal Oblak

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 5. 2021

Igra v naslednjih uprizoritvah:

John Boynton Priestley

Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen

Gal Oblak

Član/ica igralskega ansambla MGL od 1. 5. 2021

Gal Oblak se je rodil 16. 6. 1995 v Ljubljani. Opravil je splošno maturo na SVŠGL (takratna Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana), kjer je obiskoval dramsko-gledališko smer. Po maturi je leta 2014 v Gledališču Glej nastopil v predstavi Distortion Taco: An Analog Hunger in a Digital World, (r. Eric Dean Scott). Leta 2015 je igral v uprizoritvi Republika Slovenija (koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Maska), ki je dobila nagrado žirije za najboljšo uprizoritev v celoti na festivalu Borštnikovo srečanja leta 2016. V tistem času se je tudi udeležil delavnic Via Negativa Lab pod vodstvom Bojana Jablanovca in nastopal v performansu KITCH: Prisega v produkciji tandema KITCH in Stare Mestne Elektrarne. 

Leta 2016 se je vpisal na AGRFT, kjer je leta 2020 diplomiral in zdaj zaključuje magistrski študij. V času akademije je v študijskih uprizoritvah odigral več vlog, med drugim Tujca v Jesihovem Srebrnem rebru (r. Luka Marcen) in Antoina v Vitracovem Viktorju ali Otrocih na oblasti (r. Luka Marcen) – uprizoritev je prejela študentsko Prešernovo nagrado in veliko nagrado na 14. festivalu FIST v Beogradu. Igral je naslovno vlogo v Shakespearovem Kralju Learu (r. Luka Marcen), za katero je leta 2019 prejel študentsko Severjevo nagrado. V četrtem letniku je igral vlogo Falaca v  Strniševih Ljudožercih (SNG Drama Ljubljana, r. Luka Marcen). Leta 2018 je skupaj s svojim letnikom igral v družinski sagi Iva Svetine V imenu matere v režiji Ivice Buljana (SNG Drama Ljubljana) in dobil vlogo v uprizoritvi Saloma Oscarja Wilda(SNG Drama Ljubljana, r. Eduard Miler).

Leta 2019 je obiskal dvotedenske rezidenčne delavnice na Reki, kjer so gostovali člani učne skupine Jana Fabra in Anne Bogart CITI Company.  Oktobra 2019 je nastopil s svojim plesnim solom Svoje sreče suženj na otvoritvi razstave Transform (MSUM).  Leto kasneje je igral vlogo Eitana v uprizoritvi Vsi ptice Wajdija Mouawada (koprodukciji Mini teatra, Mestnega gledališča Ptuj in Festivala Ljubljana, r. Ivica Buljan).

Nagrada

2019

Nagrada Sklada Staneta Severja

za naslovno vlogo v Kralju Learu Williama Shakespeara (AGRFT)