»Tko da ... povej mi, zakaj točno ma človk tolk stvari, da ni prostora za ljudi?«

Omnibus treh zgodb, ki so ga napisale tri sodobne avtorice, je prvo slovensko dramsko delo, v katerem je dogajanje postavljeno v čas pandemije covida-19 in ki nas sooča s posledicami ukrepov, bolezni in strahu. Vse tri zgodbe se dogajajo na dveh majhnih klopcah pred ogromnim plakatom.

Zgodba se začne ob mraku. Na klopco v tišini po pogrebu matere sede žalujoči sin. Za njim kmalu pride odtujeni brat in na plano privrejo vse zamere iz preteklosti in strahovi pred prihodnostjo. Za njima v trdi temi na isto klopco sede zakonski par, ki praznuje petindvajseto obletnico poroke. On je uspešen poslovnež, ki ustanavlja podjetje za podjetjem, pobere denar in jih pahne v stečaj. Ona je vzdrževana žena, ki navdahnjena z umetnostjo in modrostmi s tečajev za samopomoč hlepi po polnejšem življenju. Po nekaj kozarcih šampanjca njuno veselje presahne in sledi bridek zakonski obračun. Skoraj polnoč je že, ko na isto mesto pride mlado dekle in po naključju sreča svojega bivšega šefa, lastnika podjetja v stečaju, ki ji dolguje nekaj zadnjih plač. Dekle je obupano, saj mora v treh dneh zbrati denar za najemnino, drugače bo s svojim otrokom pristalo na cesti. Up nove priložnosti se boleče razblini. Globoko v gluhi noči na istem mestu razgraja nekaj žensk na dekliščini. Bodoča nevesta in njene družice niso več rosno mlade, ampak žur ni zato nič manjši. Razbrzdanost se prelevi v objestnost in medsebojno obračunavanje, ko v jutranji meglici prihajajo na dan intimna izdajstva in sebičnosti.

Vse to opazuje mlad fant, ki zamaknjen v lastno tišino išče odgovore na druga in drugačna vprašanja.

K ustvarjanju omnibusa smo povabili tri ugledne mlade slovenske avtorice: Tjašo Mislej, Barbaro Zemljič in Izo Strehar. Tjaša Mislej (Grumova nagrajenka leta 2020) se našemu občinstvu predstavlja prvič, Barbara Zemljič in Iza Strehar pa sta za naš repertoar pisali že v prejšnjih sezonah (Praznina spomina ter Izkoristi in zavrzi me).