Besedilo to jabolko, zlato je bilo leta 2017 eno od petih dramskih besedil, ki so bila nominirana za Grumovo nagrado na 47. Tednu slovenske drame. Komisija je v obrazložitvi med drugim zapisala:
»Ta dramski tekst vzpostavlja svoja pravila. Pravila ženskega avtorja, spolnosti, kot jo poznajo ženske, odnosov, kot jih vidijo ženske, in realnosti, v kateri danes živijo svoje fantazije in v kateri tudi sicer živijo sodobne ženske. Na prvi pogled bi se lahko zdelo, da moški delujejo predvsem kot objekt, a jim ženske protagonistke puščajo dovolj prostora, da v odnosih razberemo dileme obeh spolov v razmerju do partnerskega odnosa, ljubezni, varanja, celo do spovedovanja. Gre za dinamičen diskurz, ki v dialoški in didaskalijski obliki prepletajočih se prizorov in vzporednih zgodb omogoča fleksibilne in odprte režijske rešitve, oblikovanje dramskih vlog, ki so lahko drzne ali pritajene, simbolne ali eksplicitne, surove, in spet romantične. Jabolko, kot simbol prepovedanega sadeža, spoznanja, svobode in božanskega, združuje ženske, žensko in moškega, žensko in svet v čisto erotično igro ter jo tako decentno povzdigne in spretno obvaruje pred tem, da bi se pogreznila v pornografijo. Da, v gledališču in v odprtem diskurzu z gledalcem!«
Režiser Primož Ekart bo tokrat že tretjič režiral dramsko besedilo Simone Semenič. Uprizoritev besedila zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali kako so se roman abramovič, lik janša, štiriindvajsetletna julia kristeva, simona semenič in inicialki z. i. znašli v oblačku tobačnega dima je leta 2012 prejela Šeligovo nagrado in nagrado občinstva na 42. Tednu slovenske drame ter tudi nagrado Združenja gledaliških kritikov in teatrologov za najboljšo predstavo v sezoni 2011/2012. Leta 2015 je bilo v koprodukciji s SNG Drama Ljubljana in Imaginarnim v Ekartovi režiji krstno uprizorjeno besedilo medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti, v MGL pa sta bili od besedil Simone Semenič doslej uprizorjeni drami 5fantkov.si in sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije.

Premiera decembra 2019 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma
Vse ponovitve bomo odigrali v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.
Koproducenti Imaginarni, SNG Drama Ljubljana in Cankarjev dom