Anglija na začetku šestdesetih let. Iz Združenih držav Amerike je že pljusknil val nove glasbe, ki je zrastla na izvirih soula, ritma in bluza ter črnskih duhovnih pesmi. V zraku je rokenrol.

Mlade skupine povsod rastejo kot gobe po dežju. Njihova energična glasba je zaščitni znak prihajajoče generacije in njenega novega pogleda na svet, je izraz upora zoper obstoječe vrednote in želje po spremembah.

Tudi štirje mladi fantje, ki so se združili v bend po imenu Neki novi tipi, so polni sanj in idej. Njihova kariera se je šele dobro začela. Nastopajo v klubih, kjer poleg priredb uspešnic igrajo tudi lastne komade, in sanjarijo o karieri, ki bi jim tudi zunaj domačega mesta prinesla potrditev, slavo in uspeh.

Volje in talenta jim na njihovi poti ne manjka, podpornikov in občudovalk pa tudi ne. Še posebej v novi lokalni prodajalni s ploščami, ki postane srečevališče številnih sorodno mislečih mladih ljudi. V izvirni glasbeni komediji, ki vsebuje obilo vročih ritmov, iskrivih dialogov in zabavnih situacij, smo se ustvarjalno in hkrati neizogibno nostalgično ozrli na prelomna šestdeseta in njihovo zapuščino.

 

Zahvaljujemo se Davorju Hercegu in trgovini VOM.