Politika o varstvu osebnih podatkov

V Mestnem gledališču ljubljanskem (v nadaljevanju MGL) se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so vaši osebni podatki pri nas zaščiteni skladno z veljavno zakonodajo. V ta namen smo oblikovali tudi interna pravila in postopke ter vzpostavili tehnične in organizacijske ukrepe, s pomočjo katerih zagotavljamo ustrezno raven varnosti pri obdelavi osebnih podatkov in uresničevanje pravic posameznikov.

V tej Politiki o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju politika) so zbrane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov v Mestnem gledališču ljubljanskem, Čopova ulica 14, 1000 Ljubljana (info@mgl.si), ki je tudi upravljavec vaših osebnih podatkov: katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo. Za vsa dodatna vprašanja povezana z obdelavo vaših osebnih podatkov ali z uresničevanjem vaših pravic v zvezi z njihovo obdelavo, lahko stopite v stik z našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO) Andrejo Mrak (andreja.mrak@mgl.si).

1. Katere osebne podatke obdelujemo in kako jih pridobimo

1.1. Osebni podatki, ki jih dobimo od vas

1.1.1. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazce na naši spletni strani ali pa nam jih pošljete po telefonu, po elektronski pošti ali kako drugače posredujete. To vključuje informacije, ki jih navedete, ko se naročite na naš abonma ali druge gledališke dejavnosti ali se na naši spletni stani naročite na e-obvestila, ali sodelujete v razpravah ali drugih funkcijah socialnega medija na naši spletni strani. Podatki, ki nam jih sporočite, lahko vključujejo vaše ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonsko številko in zaposlitev, če ste zakoniti zastopnika ali kontaktna oseba pravne osebe.

1.1.2. Osebni podatki, ki jih zberemo od vas. Pri vsakem vašem obisku na naši spletni strani bomo samodejno zbirali naslednje podatke:

 • Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika, operacijski sistem in platform.
 • Informacije o vašem obisku, vključno s polno unikatnimi lokatorji virov (URL), krogotokom do, prek in z naše strani (vključno z datumom in časom), izdelki, ki ste si jih ogledali ali iskali, čas odziva strani, nalaganje napak, dolžina obiskov na določenih straneh, informacije o medsebojnem delovanju strani (na primer pomikanje, kliki in nadzorovanje miške), metode, ki se uporabljajo za brskanje stran od strani, in katero koli telefonsko številko, ki se uporablja za klicanje naše številke za stranke.

1.2 Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke, da vas loči od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. Pomagajo nam, da vam lahko zagotovimo dobro in učinkovito uporabniško izkušnjo, ko brskate po naši spletni strani. Hkrati pa nam omogočajo, da izboljšamo spletno stran. Podrobnejše informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in nameni, za katere jih uporabljamo, so opredeljeni v tabeli na koncu te politike.

1.2.1. Kako uporabljamo piškotke

Piškotek je majhna datoteka, ki zahteva dovoljenje za namestitev na trdi disk računalnika in omogoča ponovno uporabo. Piškotki vam omogočijo prijavo na našo spletno stran oz. v naše storitve, in prikaz na spletu prilagodijo vam. Spletna aplikacija lahko namreč svoje dejavnosti prilagodi vašim potrebam in preferencam, tako da zbira in si zapomni informacije o vaših željah. Piškotek nam nikakor ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnihkoli podatkov o vas, razen podatkov, ki jih izberete, da jih delite z nami. Piškotke lahko namreč sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, običajno pa lahko spremenite nastavitve brskalnika, če želite, da zavrnejo piškotke.

2. Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

2.1. Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

 • za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz vseh pogodb, sklenjenih med vami in nami (abonma, osebna kartica oz. konto kartica ) in spremembah povezanih s tem;
 • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil in informacije o gledaliških dejavnostih in predstavah, na katere ste se prijavili;
 • da bo vsebina na naši spletni strani predstavljena na najučinkovitejši način za vas in vaš računalnik;
 • za zaščito naših zakonitih interesov (podatki o plačilu naših storitev in blaga z namenom zagotavljanja in dokazovanja skladnosti poslovanja z računovodskimi standardi in predpisi na področju davkov, ter zaradi pravnih postopkov oz. dokler so ti mogoči), pod pogojem, da vaši interesi in temeljne pravice ne prevladajo nad njimi.

Osebnih podatkov ne delimo z osebami zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (zagotavljanje IT storitev in vzdrževalci/servisi programsko aplikativne opreme, agencije za optimizacijo naše spletne strani), imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo, našimi internimi pravili in postopki, in z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in skladno z našimi navodili.

2.2. Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:

 • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
 • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
 • da vam omogočimo, da sodelujete v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se odločite za to;
 • kot del naših prizadevanj, da bo naša stran varna;
 • za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja.

3. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebne podatke, pridobljene za namene sklepanja in izvajanja pogodbenih obveznosti, hranimo deset let po prenehanju pogodbe oz. deset let po koncu obdelave osebnih podatkov oz. deset let po zaključku sodnega postopka izterjave neplačanih obveznosti. Druge osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani. Osebne podatke, ki se obdelujejo le na podlagi vaše privolitve, hranimo pet let od preklica vaše privolitve, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ko se podatki obdelujejo le do preklica privolitve.

4. Posredovanje osebni podatkov v tretje države

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo odelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora ("EEA") in v ZDA. V ZDA se posredujejo le, če delite svoje podatke preko socilanih omrežij (več o tem v poglavju 6. teh pravil), če soglašate z namestitvijo piškotkov za spremljanje statistike in trženje (več o tem v poglavju 1.2. teh pravil) in če ste naročeni na prejemanje e-obvestil, za pošiljanje katerih uporabljamo spletno platformo MailChimp, The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA. V tem primeru se posredujejo le vaš ime in priimek ter elektronski naslov. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo po svojih najboljših močeh zaščitili z vašimi osebnimi podatki, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, posredovanih na naši spletni strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

5. Kako varujemo vaše osebne podatke

Uveljavljene imamo pravne, tehnične in organizacijske postopke in ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov, skladno z zahtevami veljavne zakonodaje. Zaposleni, ki jih uporabljajo oz. kako drugače obdelujejo, so jih zavezani skrbno varovati v skladu z določbami veljavne zakonodaje in našimi internih pravil. K temu s sklenitvijo pogodbe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

6. Deljenje osebnih podatkov preko socialnih omrežij

Na naši spletni strani so tudi integrirani gumbi za deljenje socialnih omrežij Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, ZDA; Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA ter Instagram, 181 South Park Street; Suite 2, San Francisco, CA 94107, ZDA. Nadalje je integriran tudi gumb za deljenje za elektronsko pošto. Gumbe za deljenje prepoznate s pomočjo posameznega logotipa; prilagojeni pa so skladno z varstvom osebnih podatkov.

Šele če in ko na naši spletni strani pritisnete na posamezni gumb za deljenje, se vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in strežnikom upravitelja posameznega socialnega omrežja. Po navedbah upravljavcev navedenih socialnih omrežij se brez klika na posamezni gumb za deljenje ne pridobivajo nobeni osebni podatki iz socialnih omrežij. Tovrstni podatki, med drugim IP-naslov, se pridobijo in obdelajo samo pri prijavljenih članih. V kolikor ne želite uvrstitve obiska na naši spletni strani v vaš posamezni uporabniški račun socialnega omrežja, se odjavite iz uporabniškega računa posameznega socialnega omrežja.

Pri tem opozarjamo, da o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi s strani socialnih omrežij, nismo obveščeni od njihovih upravljavcev. Nadaljnje informacije glede uporabe podatkov s strani socialnih omrežij najdete v izjavah o varstvu podatkov navedenih socialnih omrežij.

7. Vaše pravice

Kadarkoli se lahko odjavite od prejemanja naših obvestil in informacij in zahtevate popravek, izbris, omejitev obdelave, prenos podatkov ali dostop do osebnih podatkov na elektronski naslov info@mgl.si ali po pošti MGL, Čopova ulica 14, 1000 Ljubljana. Jamčimo vam tudi vso ostalo spoštovanje zasebnosti, kot jih odločajo veljavna zakonodaja in naši interni akti.

Zoper našo oločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na nadzorni organ.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo MGL nemudoma izvedel vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi nadzorni organ in posameznika.

8. Spremembe in dopolnitve te politike

Vse spremembe in dopolnitve te politike, bodo objavljene na tej spletni in, kadar bo to primerno, vam bodo poslane tudi po e-pošti.

9. Imate dodatna vprašanja?

Vprašanja, komentarji in zahteve v zvezi s tem pravilnikom o varstvu osebnih podatkov so dobrodošli. Naslovite jih lahko na info@mgl.si.

Seznam piškotkov

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Država Veljavnost Opis
PHPSESSID MGL Slovenija seja Hranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih.
_iCD MGL Slovenija do konca seje Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Država Veljavnost Opis
_ga Google Analytics ZDA 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics ZDA seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics ZDA seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Država Veljavnost Opis
id .doubleclick.net ZDA 1 leto Oznaka uporabnika za oglasno omrežje DoubleClick.
datr Facebook ZDA 1 leto Omogoča, da je na spletnem mestu uporabljen pripomoček ali gumb ali Facebook pripomoček Facebook (Facebook Connect, Facebook Social Plugins).
fr Facebook ZDA 3 mesece Omogoča, da je na spletnem mestu uporabljen pripomoček ali gumb ali Facebook pripomoček Facebook (Facebook Connect, Facebook Social Plugins).
lu Facebook ZDA 1 leto Omogoča, da je na spletnem mestu uporabljen pripomoček ali gumb ali Facebook pripomoček Facebook (Facebook Connect, Facebook Social Plugins).
APISID Google ZDA 1 leto Omogoča Googlu, da zbira uporabniške podatke za videoposnetke, ki jih gostuje YouTube.
SSID Google ZDA 1 leto Omogoča Googlu, da zbira uporabniške podatke za videoposnetke, ki jih gostuje YouTube.
PREF Google ZDA 1 leto Vdelani YouTube-videoposnetek zbira informacije o obiskovalcih in nastavljene želene nastavitve.
SID Google ZDA 1 leto Zapomni si vaša nedavna iskanja, prejšnje interakcije z oglasi oglaševalca ali z rezultati iskanja in vaše obiske na spletnem mestu oglaševalca.
SAPISID Google ZDA 1 leto Omogoča Googlu, da zbira uporabniške podatke za videoposnetke, ki jih gostuje YouTube.
NID Google ZDA 6 mesecev Zapomni si vaša nedavna iskanja, prejšnje interakcije z oglasi oglaševalca ali z rezultati iskanja in vaše obiske na spletnem mestu oglaševalca.