Pojdi na vsebino

Novice

Nagrada glas risanke Leni Hribar Škrlec

18. maj 2022

Nagrado podeljuje Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev DSI.

Z veseljem sporočamo, da je letošnja dobitnica nagrade glas risanke - nagrade Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev DSI za dveletno obdobje članica našega ansambla, Lena Hribar Škrlec.

Nagrado prejme za sinhronizacije Pikice v risani seriji Šola za pošasti, Angeline v risani seriji Bela in Sebastijan, naslovne vloge v risanki Sibila in Jernejčkov v risankah Kvartet rogov.

Lena Hribar prepriča v vsaki vlogi znova. Ima izjemno igralsko sposobnost oblikovanja različnih vlog. Vsaki vdahne dušo, pa naj gre za otroka ali mlado žensko. Svoje vloge obogati z izjemno široko čustveno paleto in natančnostjo, like vodi konsistentno in samozavestno. V vlogi Pikice v seriji Šola za pošasti se je soočila z eno težjih nalog v sinhronizaciji: tekmovati je morala z originalom, pri katerem lik sinhronizira otrok. Lena je s svojim igralskim znanjem uspela vlogo še nadgraditi in dodati čustvene razsežnosti, ki jih otroški igralec ne more doseči. Kot Angelina v seriji Bela in Sebastijan natančno, z obvladovanjem različnih čustvenih nivojev, kuje mlado punco na prehodu v žensko. V risanki Sibila z naklonjenostjo do drugačnih med nami oživi istoimenski link in ga obarva z vso potrebno senzibilnostjo. Njeni Jernejčki v risanki Kvartet rogov pa so razigrana in iskriva igralska bravura.


Podelitev nagrad bo v torek, 14. 6. 2022, ob 20:30 na Igralskem filmskem festivalu Kranj Krafft, na letnem prizorišču gradu Khiselstein v starem mestnem jedru Kranja.

Iskrene čestitke!