Pojdi na vsebino

Novice

Dve nagradi na 53. Tednu slovenske drame za dramo Usedline

7. april 2023

Danes se je s podelitvijo nagrad končal 53. Teden slovenske drame v Kranju

Na 53. Tednu slovenske drame, ki je potekal od 27. 3. do 7. 4. 2023 v Prešernovem gledališču Kranj, smo za uprizoritev Usedline prejeli kar dve nagradi - NAGRADO PO IZBORU OBČINSTVA (s povprečno oceno 4,930 ) in POSEBNO NAGRADO TEDNA SLOVENSKE DRAME ZA UČINKOVIT UPRIZORITVENI POSTOPEK po izboru žirije.

NAGRADA PO IZBORU OBČINSTVA

Drama Katarine Morano USEDLINE v režiji Žige Divjaka, ki je nastala v produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega, je s strani občinstva prejela povprečno oceno 4,930.

POSEBNA NAGRADA TEDNA SLOVENSKE DRAME ZA UČINKOVIT UPRIZORITVENI POSTOPEK

po presoji žirije prejme uprizoritev Katarine Morano USEDLINE v režiji Žige Divjaka, ki je nastala v produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega

Utemeljitev:

Uprizoritev Usedline Katarine Morano v režiji Žige Divjaka in produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega sopostavlja natančno orkestrirano govorno izvedbo besedila in mizanscensko akcijo v gledališkem prostoru. Na eni strani imamo precizno ritmizirano in komponirano govorno partituro, na drugi pa premišljeno spreminjanje odrskega prostora iz scenografskega hiperrealizma v simbolno pomenljiv prazen prostor. Ti dve strani, komplementarni ravno v svoji različnosti, skupaj s celotno ustvarjalno ekipo oblikuje predan igralski kolektiv.