Pojdi na vsebino

Novice

Drama Usedline na gledališkem festivalu Infant v Novi Sad

9. september 2022

Infant je mednarodni tekmovalni festival alternativnega in sodobnega gledališča v Novem Sadu, ki poteka od 10. do 13. septembra v Srbskem narodnem gledališču Novi Sad.

V ponedeljek, 12. septembra, ob 20. uri se je MGL z dramo Usedline avtorice in dramaturginje Katarine Morano in režiserja Žige Divjaka predstavil novosadskemu občinstvu na gledališkem festivalu Infant.
 
V predstavi igrajo Mirjam Korbar, Jana Zupančič, Matej Puc, Mojca Funkl, Lotos Vincenc Šparovec, Iztok Drabik Jug in Lara Wolf.
 
Pri nastajanju uprizoritve so sodelovali še scenograf Igor Vasiljev, kostumografka Tina Pavlović, oblikovalec svetlobe Andrej Koležnik, avtor glasbe Blaž Gracar, lektorica Barbara Rogelj in oblikovalec zvoka Gašper Zidanič.
 
Infant (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) je mednarodni tekmovalni festival alternativnega in sodobnega gledališča v Novem Sadu, ki poteka od 10. do 13. septembra v Srbskem narodnem gledališču Novi Sad. Na festivalu sodelujejo še Burgtheater z Dunaja (Gospodična Julija v režiji Mateje Koležnik), Narodno gledališče iz Budimpešte (Woyzeck v režiji Attile Vidnyánszkega) in Srbsko narodno gledališče Novi Sad (Kafka stroj v režiji Veljka Mićunovića).