Pojdi na vsebino

Novice

Dobrodelna predstava #1 Bog masakra

1. september 2023

Izkupiček od prodanih vstopnic bomo namenili prizadetim v letošnjih neurjih in poplavah.

Z veseljem in odprtih src napovedujemo prvo od dobrodelnih predstav, ki jih bomo pripravili v MGL. Izkupiček od prodanih vstopnic bomo namenili prizadetim v letošnjih neurjih in poplavah.

Vstopnice so že v prodaji.


BOG MASAKRA Črna komedija
Režiser Diego de Brea
Igrajo Jana Zupančič, Uroš Smolej, Iva Krajnc Bagola in Sebastian Cavazza

V ponedeljek, 16. oktobra, ob 19.30 na Velikem odru


Dva enajstletnika sta se stepla na otroškem igrišču. Ker je eden od njiju zaradi udarca s palico izgubil dva zoba, se njuni starši dogovorijo za srečanje, da bi se pogovorili o nesrečnem incidentu. Obisk se začne z vljudnostnim kramljanjem ter v umirjenih in spravljivih tonih omikanih ljudi, vendar se v pološčeni povrhnjici meščanske kultiviranosti zelo hitro pojavijo razpoke. Odnosi postajajo zmeraj bolj napeti, dogajanje se zaostri in sprevrže v medsebojno obtoževanje in vsesplošno obračunavanje vse večjih razsežnosti. Priča smo pravi psihološki vojni med paroma, na dan pa pridejo tudi dolgo zatajevana nesoglasja v obeh zakonih.
Svetovno znana francoska dramatičarka Yasmina Reza je igro Bog masakra napisala leta 2006 in zanjo prejela številne nagrade. Tako kot v mnogih drugih igrah tudi v tej brutalni komediji neusmiljeno razgalja sodobno meščansko elito ter z ironijo in sarkazmom opozarja na dvoličnost človeške narave. Bistroumno satiro odlikujejo briljantni dialogi in izjemna prepričljivost likov.