Pojdi na vsebino

Novice

Dan v spomin na Gašperja Tiča | Dobrodelna predstava

17. maj 2022

Ustvarimo boljši svet, omogočimo otrokom lepe počitnice!

18. junija bo minilo pet let odkar je odšel naš igralec, cenjeni kolega in srčni prijatelj Gašper Tič. Na ta dan, ki smo ga poimenovali Dan v spomin na Gašperja Tiča, bomo v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) uprizorili dramo Avgust v okrožju Osage v režiji Janusza Kice. Pričetek predstave bo ob 19. uri. 
 
Izkupiček od prodanih vstopnic bomo tudi letos namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), in sicer za humanitarni program Pomežik soncu.


S to akcijo želi ZPMS čim več otrokom zagotoviti brezplačne počitnice. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnega druženja ter razvijanja talentov in odkrivanja lastnih ustvarjalnih zmožnosti.
 
Tracy Letts
AVGUST V OKROŽJU OSAGE

Režiser Janusz Kica
Igrajo Boris Kerč, Judita Zidar, Jana Zupančič, Gregor Gruden, Klara Kuk k. g., Ajda Smrekar, Tjaša Železnik, Nataša Tič Ralijan, Alojz Svete k. g., Jernej Gašperin, Gaber K. Trseglav, Diana Kolenc AGRFT in Tomo Tomšič
 
Drama Avgust v okrožju Osage avtorja Tracyja Lettsa brez dlake na jeziku načenja tabuizirane teme, kot so odvisnost od drog in alkohola, disfunkcionalnost zakona, neozdravljiva bolezen, samomor in incest. Igro, ki jo odlikujejo mojstrski dialogi in psihološko razplastene vloge, med katerimi omenimo zlasti ženske like, režira Janusz Kica.
 
Ameriškemu dramatiku, scenaristu in igralcu Tracyju Lettsu je besedilo Avgust v okrožju Osage prineslo Pulitzerjevo nagrado in nagrado tony. Potem ko so ga leta 2007 krstno uprizorili v Chicagu ter ga kmalu zatem igrali tudi na Broadwayu in v Londonu, je ameriški režiser in producent John Wells leta 2013 posnel še film z zvezdniško zasedbo, v kateri so blesteli Meryl Streep, Julia Roberts, Julianne Nicholson, Juliette Lewis, Sam Shepard, Benedict Cumberbatch in drugi.

NAKUP VSTOPNIC