Teje v sredo po pouku ni bilo domov. Tri tedne kasneje policija aretira njenega sošolca in bivšega fanta Jureta. Jure trdi, da je nedolžen, a se ne spomni natančno, kaj je tisti večer počel … Njegov najboljši prijatelj Tilen pravi, da ve, kje je bil Jure. Jure naj bi Tejo ubil, Tilen pa pomagal odvreči truplo. Je Jure maščevalen bivši Tejin fant, ki je izvedel premišljen umor, ali le zmeden opazovalec, obsojen umora, ki ga ni zagrešil? Ali Tilen laže? Ne glede na to, da je Juretov spomin zavit v meglo, je obsojen na trideset let zaporne kazni. Juretova mama po osemnajstih letih najde oprijemljiv dokaz o njegovi nedolžnosti. Je Jure res nedolžen ali tako meni le njegova mama?
V MGL nadaljujemo z lani uvedenim žanrom – gledališko nadaljevanko. Oblika ostaja ista, a pred nami sta povsem nova zgodba in nova avtorska ekipa.
Režiserka Nina Šorak je aktivna na mnogih področjih gledališkega ustvarjanja: od režije in dramaturgije do pisanja dramskih in strokovnih besedil. Avtorica besedila gledališke kriminalne nadaljevanke je Barbara Zemljič. Filmski svet zastopa kot režiserka, scenaristka in asistentka za scenaristiko na AGRFT, kriminalke ji niso tuje. Ustvarjalni tandem pripravlja štiridelni scenarij, ki bo v okviru zgoraj orisane zgodbe preizpraševal medsebojne odnose, probleme, povezane s sodbo in obsodbo, še preden je krivda resnično dokazana, motivacijo za laži, postopke medijskega linča, korupcijo, predsodke, objektivnost krivde in vprašanje odgovornosti.

Premiere marca in aprila 2018