Pojdi na vsebino

Novice

Objava v medijih
Objava za medije

Uprizoritvi Bodočnost in Razpoka na mednarodnem gledališkem festivalu Bitef

Objava v medijih Objava za medije

3. julij 2024

Z največjim veseljem obveščamo, da sta bili predstavi Bodočnost v avtorstvu Žige Divjaka in Gregorja Zorca, v režiji Žige Divjaka, in Razpoka v avtorstvu Rrose Sélavy, v režiji Jana Krmelja, izbrani v glavni program festivala Bitef, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih gledaliških festivalov v svetovnem merilu. 

58. festivalska edicija, ki se bo odvijala med 25. septembrom in 4. oktobrom v Beogradu, nosi naslov Lepota (ne)će spasiti svet, kar po Dostojevskem pomeni lepoto, ki ne predstavlja le estetske kategorije, pač pa predvsem etično. Ambivalentnost naslova napeljuje na kritičen razmislek o tem, ali lahko nekaj tako vzvišenega in plemenitega kot lepota zares reši svet, v katerem živimo.

V glavnem programu se bodo poleg slovenskih predstavile še produkcije iz Nemčije, Francije, Švice, Bolivije, Brazilije, Nizozemske, Belgije, Hrvaške in Srbije. Selektorsko ekipo tokrat sestavljajo umetniški direktor festivala Nikita Milivojević, dramaturginja Tijana Grumić in izvršna direktorica festivala Ksenija Đurović.