Pojdi na vsebino

Novice

Spremembe sporeda v MGL

31. januar 2022

Hvala vsem, ki v teh časih z obiskom podpirate gledališče, naš igralski ansambel in slovensko kulturo.

Spoštovane gledalke, spoštovani gledalci,

epidemiološke razmere nam že predolgo krojijo naša življenja, v zadnjih tednih, pravzaprav že mesecih, pa je skoraj nemogoče načrtovati gledališke dogodke oz. naš spored predstav. V Mestnem gledališču ljubljanskem se dnevno spoprijemamo z novimi težavami, večinoma odhodi v karantene ali samoizolacije, ki vsakič znova ohromijo normalno delovanje gledališča. Koordiniramo, načrtujemo, odpovedujemo, to je zdaj naša rutina, ki pa jo najbolj občutite prav vi, ko vam tako rekoč tik pred odhodom v gledališče sporočimo, da je predstava odpovedana. Nekateri abonenti so imeli veliko smolo in so večkrat ostali brez obljubljene predstave, tem se prav posebej opravičujemo in prosimo za razumevanje. Letošnja sezona ni prav nič milejša od pretekle, pravzaprav se spoprijemamo s še več praktičnimi težavami.

Odpovedali smo veliko predstav, prestavili premiere, vse z veliko željo, da bo kmalu bolje in da vam čim prej omogočimo ogled naših predstav.

Že zdaj je jasno, da bomo zadnji del sezone spet selili na nadomestno lokacijo, v našem gledališču ob pogoju 50-odstotne zasedenosti dvorane žal ne bomo mogli izpeljati zastavljenega programa. O vseh teh odločitvah vas bomo pravočasno obvestili.

V gledališču smo visoko precepljeni, vseeno se tudi stalno testiramo, da lahko delo poteka čim bolj nemoteno. Je pa nova različica novega koronavirusa (t. i. omikron) tudi pri nas pustila svoje sledi, kar vpliva na izvedbo programa.

Trudimo se reševati spored v čim večji možni meri, vseeno pa je odpovedi ali menjav načrtovanih predstav veliko, zato smo izjemno hvaležni, da nas poskušate razumeti, nam stojite ob strani, prihajate v gledališče oz. z razumevanjem sprejmete odpoved predstave.

Obenem vas še vedno vljudno prosimo, da upoštevate razdaljo med sedeži, čeprav ne sedite na svojem kupljenem sedežu, vendar je trenutno varnost vseh nas na prvem mestu. Prosimo tudi, da imate med predstavo ustrezno nameščeno masko.

Še enkrat se vam zahvaljujemo za pripadnost, da z obiskom podpirate gledališče, naš igralski ansambel in slovensko kulturo.

Ostanite zdravi, predvsem pa si ostanimo blizu.

 

Barbara Hieng Samobor

direktorica in umetniška vodja