MGL v MKL: med odrom in literaturo | Tjaša Železnik in Lotos V. Šparovec

Gledališča so z dvema krajšima prekinitvama zaprta več kot leto dni. Pandemija koronavirusne bolezni je usodno zarezala v uprizoritvene umetnosti. V tem času se je gledališka ponudba preselila na splet, vendar ima živa in ne zgolj digitalno posredovana umetnost, za skupnost neprecenljiv pomen, zato si vsi želimo, da bi kljub epidemiji hitreje in varno odprli kulturne ustanove in prizorišča za vse.

Gosta majskega pogovora, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Mestno knjižnica Ljubljana, sta bila Tjaša Železnik in Lotos Vincenc Šparovec, dramska igralca Mestnega gledališča ljubljanskega, ki sta v pogovoru MGL v MKL razmišljala o tem, kako sta se sama soočala z zaprtim gledališčem in praznim avditorijem, kaj korona kriza pomeni za njuno igralsko kondicijo ter kakšne so že in še bodo posledice korona krize na področju gledališča.

Pogovor, ki si ga lahko ogledate na našem Youtube kanalu, je potekal v torek, 11. maja, ob 18. uri v živo na Facebook strani Mestnega gledališča ljubljanskega in Mestne knjižnice Ljubljana, vodil ga je Tomaž Lapajne Dekleva.