Pojdi na vsebino

Novice

Objava v medijih
Objava za medije

Zaključek sezone in povabilo v novo sezono 2024/2025

Objava v medijih Objava za medije

24. junij 2024

Spoštovane in spoštovani,

ob koncu sezone, v kateri smo za vas pripravili več izjemnih uprizoritev, odhajamo na zaslužene gledališke počitnice. 
Na uspešno iztekajočo se sezono, v kateri smo pripravili kar 421 ponovitev, smo zelo ponosni, medtem pa se polni zanosa že pripravljamo na sezono 2024/2025.

Omenimo le nekaj nagrajencev oz. nagrad: Jana Zupančič je prejela nagrado Prešernovega sklada 2024, Nina Ramšak Marković je prejela nagrado žlahtne režiserke na 32. Dnevih komedije 2024 v Celju, Jernej Gašperin pa je prejel igralsko nagrado Duše Počkaj 2024 za dveletno obdobje, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Na Festivalu Borštnikovo srečanje je bila uprizoritev Razpoka avtorice Rrose Sélavy nagrajena s petimi nagradami: Jernej Gašperin je prejel Borštnikovo nagrado za igro, Diana Kolenc je prejela Borštnikovo nagrado za mlado igralko, Jan Krmelj je prejel Borštnikovo nagrado za najboljšo režijo, Lin Japelj Borštnikovo nagrado za scenografijo, Val Fürst in Pavel Panon pa Borštnikovo nagrado za glasbo (obrazložitve Borštnikovih nagrad si lahko preberete TUKAJ).

Na uspešno iztekajočo se sezono, v kateri smo pripravili kar 421 ponovitev, smo zelo ponosni, medtem pa se polni zanosa že pripravljamo na sezono 2024/2025.

V gledališču že potekajo vaje za prve premiere v novi sezoni, v kateri načrtujemo deset premier, festival Ruta in koncert MGL&AGRFT. Pet uprizoritev bo usmerjala dramska, preostalih pet pa komedijska intonacija. Tri od uprizoritev bodo krstne, pet iger bo prvič uprizorjenih v Sloveniji, dve deli sta iz zakladnice klasike. 

Repertoar 2024/2025

Veselimo se gledaliških počitnic, da si bomo nabrali moči in 2. septembra skupaj z vami vstopili v novo gledališko sezono, poimenovano PREPOVEDANE POTI. Ta bo obravnavala motive, kot so laž, preizkušnja, sum, dvom, presenečenje, sram, ljubosumje …
 
Kaj lahko stori umetnost? Verjamemo, da mnogo. Zagotovo spodbuja k razmisleku, k samorefleksiji, k čuječnosti. In zagotovo prikliče občutja. Sočutja. Kvalitetna umetnina nas oplemeniti in obogati - to je fraza, ampak ustrezna.

Zahvaljujemo se vam za vse skupne gledališke trenutke.
Vaše družbe se veselimo tudi v prihodnji sezoni.

Želimo vam prijetno in dolgo poletje.

V gledališče vas vabimo znova 2. septembra, ko začnemo z jesenskimi vpisi abonmajev.

Vaše Mestno gledališče ljubljansko