Pojdi na vsebino

Novice

Informacije o dogajanju v MGL

11. november 2021

Tudi gledališčnikom pogoje dela otežujeta širjenje novega koronavirusa in upoštevanje vseh pogojev za njegovo zajezitev.

Veseli smo, da je za nami del sezone, ko smo predstave lahko igrali pred občinstvom v polnih dvoranah. Od avgusta smo premierno uprizorili črno komedijo Zimska poroka v režiji Matjaža Zupančiča, dramatizacijo romana Nekoč se bova temu smejala v režiji Anje Suša, večno klasiko Češnjev vrt v režiji Janusza Kice, monodramo Le en smaragd v režiji Jane Menger in družinsko dramo Avgust v okrožju Osage v režiji Janusza Kice.

V gledališču se pripravljamo na nove premiere, ki bodo na sporedu v naslednjih mesecih, in sicer psihološki triler Izredne razmere v režiji Jana Krmelja, dramo Olje črne kumine v režiji Barbare Zemljič, dramo Usedline v režiji Žige Divjaka ter dramatizacijo romana Idiot v režiji Juša Zidarja, ki pa bo del repertoarja naslednje sezone.

Tudi gledališčnikom pogoje dela otežujeta širjenje novega koronavirusa in upoštevanje vseh pogojev za njegovo zajezitev, vendar nam prav upoštevanje le-teh omogoča živost gledališča in uprizarjanje predstav pred vami, gledalci.

V gledališču smo kljub cepljenju tudi stalno testirani, da lahko delo poteka čim bolj nemoteno, seveda pa je virus že tako razširjen, da lahko tudi pri zaposlenih ali njihovih družinah pride do stika z okuženimi. To pa lahko vpliva na izvedbo programa, s čimer ste se nekateri že srečali,  ko smo vas morali obvestiti o odpovedih predstav.

Trudimo se ohraniti čim bolj vitalen in zdrav ansambel, trudimo se odigrati vse načrtovane predstave, zato smo hvaležni, da nam stojite ob strani, prihajate v gledališče oz. z razumevanjem sprejmete odpoved predstave.

Novi odloki, ki so bili sprejeti pred nekaj dnevi, vplivajo tudi na spremembo sedežnega reda, kapaciteta dvorane je spet zmanjšana. Želimo si, da bi kljub vsem omejitvam, ki jih prinašata trenutno splošno in tudi naše zdravstveno stanje, sezono uspešno končali, tj. odigrali vse predstave v naših dvoranah. Če se bo stanje slabšalo, vas bomo seveda sproti obveščali o rezervnih načrtih. Vse o trenutnih ukrepih, povezanih z obiskom gledališča, si lahko preberete tukaj.

Obenem pa vas že zdaj obveščamo, da zaradi prepovedi koncertov odpovedujemo koncerta v Kinu Šiška, in sicer 15. in 16. decembra.
 
Še enkrat bi se vam želeli zahvaliti za pripadnost, da z obiskom podpirate gledališče, naš igralski ansambel in slovensko kulturo.

Upamo, da se stanje čim prej izboljša, da zaživimo polno življenje v vseh ozirih ter da se v gledališče vrnete vsi ljubitelji uprizoritvene umetnosti, ki zaradi trenutnih razmer ostajate doma.

Ostanite zdravi, predvsem pa si ostanimo blizu.
Lepo vas pozdravljamo, 
vaš MGL