Dragi in spoštovani ljubitelji gledališča!

Dragi in spoštovani ljubitelji gledališča,
gledališča ostajajo zaprta, omejitev gibanja in druženja zaradi zajezitve širjenja virusa so še vedno v veljavi. Tesno nam je pri srcu, pogrešamo vas. Tolažimo se z upanjem, da tudi vi pogrešate nas.

V teh dneh smo oblikovali načrt dela v prihodnjih mesecih. Gledaliških predstav do poletja žal ne bo, smo pa začeli z nujnimi vzdrževalnimi deli ter poostrenim čiščenjem prostorov in opreme. Igralske ekipe bodo konec maja nadaljevale vaje. Medtem v skladu z varnostnimi navodili pripravljamo sedežne rede za gledalce in pravila vstopanja občinstva v dvorane.

Čeprav so gledališka vrata zaprta, še vedno na široko odpiramo naš virtualni gledališki svet, digitalne vsebine ostajajo aktualne, na našem youtube kanalu lahko izbirate med več kot 12 predstavami iz preteklih sezon.Na zadnje smo dodali komedijo Williama Shakespeara Ukročena trmoglavka, ki jo je režirala srbska režiserka Anja Suša. Tokratna Trmoglavka je postavljena na oder z izključno moško zasedbo, kar je bila sicer ena od konvencij elizabetinskega gledališča. Igrajo Matej Puc, Primož Pirnat, Jurij Drevenšek, Jaka Lah, Jožef Ropoša, Gregor Gruden, Gaber K. Trseglav in Jure Kopušar k.g..

Že med prvomajskimi prazniki smo na splet dodali Ženitev, komedijo Nikolaja Vasiljeviča Gogolja v režiji Diega de Bree. Gogoljeva enodejanka je parodija na poroke v visoki ruski družbi, ki so prej sad vse drugega kot ljubezni. Igrajo Jana Zupančič, Bernarda Oman, Tanja Dimitrievska, Jožef Ropoša, Sebastian Cavazza, Gregor Čušin, Jaka Lah, Janez Starina in Gaber K. Trseglav.


Še naprej vam želimo zdravja, varnosti in sreče!
Veselimo se ponovnega srečanja!
Vaš MGL