Pojdi na vsebino

Novice

Najboljša predstava na mednarodnem festivalu igralcev ZAPLET 14 je postala drama Tih vdih

28. oktober 2022

Nagrado za najboljšo predstavo prejme predstava Tih vdih Mestnega gledališča ljubljanskega v režiji Nejca Gazvode.

Strokovno žirijo festivala so sestavljali Snježana Mišić, igralka, Marko Dukić, multimedijski umetnik, in Mladen Đukić, režiser in animator.

Strokovna žirija je za najboljšo predstavo letošnjega festivala Zaplet izbrala predstavo, ki z univerzalnim gledališkim jezikom, s premišljenimi in natančnimi režiserskimi rešitvami ter z izvrstno igro ansambla skozi sodobno besedilo komunicira z občinstvom in prebuja najiskrenejša čustva.

Nagrado za najboljšo predstavo prejme predstava Tih vdih Mestnega gledališča ljubljanskega v režiji Nejca Gazvode.

Režiser je v svojem zahvalnem govoru zapisal: "Vedno, ko s predstavo Tih vdih kam potujemo, imamo občutek, smo v krogu družine. Tako zelo se je ustvarjalna ekipa povezala med sabo. In zdi se nam, da je bil vaš festival ustvarjen posebej za nas. Tako lepo se na gostovanju še nismo imeli in tako lepo še nismo bili sprejeti. Bili ste izjemna publika in čudoviti gostitelji, predvsem pa neverjetno srčni ljudje, kar se čuti na vsakem koraku v vašem mestu. Izjemno smo ponosni na to nagrado in upamo, da se še kdaj vrnemo k vam - naši novi družini. Iskrena hvala!"

O festivalu Zaplet 14

Mednarodni festival igralca od leta 2009 organizira Gradsko pozorište Jazavac v Banjaluki. Letos - že štirinajstič  - je potekal med 22. in 28. oktobrom 2022. Mestno gledališče ljubljansko se je občinstvu predstavilo v torek, 25. oktobra. Strokovna žirija vsako leto podeli pet nagrad:  Nagrado za najboljšo predstavo, nagrado za najboljšo igralko, nagrado za najboljšega igralca, najboljšo mlado igralko, nagrado za najboljšega mladega igralca in letos izjemoma še nagrado za izredne kolektivne igralske dosežke. 

Vsak večer občinstvo izbere tudi najboljšega igralca, v torek, 25. oktobra, je občinstvo nagradilo Jureta Henigmana za vlogo Marjana.