Igrajo
Meg Pia Zemljič
Leo Andrej Murenc
Jack Vid Klemenc / Aljoša Koltak
Audrey Liza Marija Grašič
Duncan Bojan Umek
Florence Anica Kumer k. g.
Dr. Myers Igor Žužek
Butch David Čeh

Sodobni ameriški dramatik in režiser Ken Ludwig (1950) je z uspešnicami na Broadwayu, londonskem West Endu in drugod po svetu postal sinonim za sodobno komedijo. Pravo je študiral na Harvardu in na univerzi Cambridge. Glasbo je študiral na Harvardu pri skladatelju in dirigentu Leonardu Bernsteinu, na Cambridgeu pa še zgodovino gledališča. Nekaj let je delal kot odvetnik pri Steptoe & Johnson, kjer kljub velikemu uspehu na področju dramatike še vedno ostaja odvetnik-svetovalec.

Njegova prva broadwayska uspešnica je bila komedija Ti nori tenorji (Lend Me a Tenor, 1989), tej je sledil nadvse uspešen mjuzikel Crazy For You (1992), ki so ga več kot štiri leta igrali na Broadwayu in v Londonu. Kar šest njegovih iger je bilo uprizorjenih na Broadwayu in enako število na West Endu, med drugimi je prejel tudi najuglednejšo britansko gledališko nagrado Laurence Olivier Award, več nominacij za Tony Award, dve nagradi Helen Hayes Award ter častni doktorat York College of Pennsylvania. Njegove igre so bile uprizorjene v več kot tridesetih državah in prevedene v več kot dvajset jezikov, leta 2006 pa ga je časopis The Times razglasil za "dobavitelja lahkotnih komedij".

Ken Ludwig je uspešen tudi kot režiser. Leta 2004 je v Alley Theatru v Houstonu režiral krstno uprizoritev svoje komedije Sleparja v krilu (Leading Ladies).

Brezposelna angleška igralca Jack in Leo poskušata v Ameriki uspeti s preigravanjem prizorov iz Shakespeara. Ko že skoraj popolnoma obupata nad igralsko kariero in življenjem, prebereta v časopisu, da stara in zelo bogata gospa iz Yorka išče svoja izgubljena nečaka, ki sta se kot otroka z mamo odselila v Anglijo, in ju od takrat ni videla. Jack in Leo se domislita načrta, ki bi jima prinesel veliko denarja. Odločita se, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji, in se preoblečeta v ženski. Za dodatne zaplete poskrbi še Leo, ki se zagleda v Meg, živahno, duhovito in nadvse privlačno nečakinjo stare gospe. Meg obožuje gledališče in je zaročena z dolgočasnim pastorjem. Tudi Megino življenje se obrne na glavo, ko spozna sestrični Maxine in Stephanie.

Ljubezenske dogodivščine, komični in nepričakovani zapleti dveh moških, preoblečenih v ženski, duhoviti dialogi v briljantni komediji, ki združuje čare gledališča z vsakdanjim življenjem.