Mestno gledališče ljubljansko vabi na enkratni dogodek z naslovom

ŠE VEDNO DADA
ZA VEDNO DADA
DADA DADA DADA

Za vas pripravljamo predstavitev gledališke predstave Café Dada in predavanje o dadi Adriana Notza, direktorja Cabareta Voltaire v Zürichu. To bo hkrati prvi v nizu nepozabnih dogodkov.

Adrian Notz (1977) je kurator in umetnostni teoretik, ki od leta 2004 v Zürichu vodi organizacijo Cabaret Voltaire in skrbi za njegovo dediščino. Omenjena organizacija se nahaja na isti lokaciji, kjer je bil leta 1916 ustanovljen slavni dadaistični Cabaret Voltaire. Sicer pa je Notz tudi predavatelj na šoli za vizualne umetnosti v St. Gallenu in veliki poznavalec dade, ki je kot sodelavec soustvarjal mnoge razstave sodobne umetnosti, večkrat povezane z dadaizmom. Leta 2010 je kot koproducent sodeloval tudi s skupino IRWIN pri projektu Was ist Kunst Hugo Ball.

Naslov njegovega predavanja, ki bo potekalo v angleškem jeziku, se glasi »Eternal Bliss? Dada!«. Notz bo med drugim spregovoril tudi o kontekstu, ciljih, strategijah, uprizarjanju in učinkih dade.

TOREK, 10. 12. 2013, ob 10. uri na Mali sceni MGL.

Na dogodku bodo prisotni igralci in umetniška ekipa predstave, ki so med ustvarjalnim študijem omenjeni Cabaret Voltaire tudi obiskali. Del dogodka bo posebna točka iz predstave Café Dada, ki naj ostane skrivnost.

S plemenitimi nameni in odličnim vedenjem. Do norosti, do nezavesti!

Dada. Za vedno dada.

Projekt sta podprla Veleposlaništvo Švice in Švicarski kulturni sklad Pro Helvetia.