Ko se sredi noči uspešnež z ženo in prijateljskim zakonskim parom vrne z obletnice poroke v podeželsko hišo, se sooči z razdejanjem, nato pa naleti tudi na vlomilca.

Ta vzame situacijo v svoje roke, razgalja intimo četverice ter ob tem zamaje srečni prijateljski in ljubezenski videz njihovih vezi.

Komični triler Kraja je z bolehavim in v svoji identitetni preobleki težko prepričljivim likom tatu ter z malo, a značajsko pestro druščino dveh zakonskih parov najprej komedija. Srhljivo razsežnost ji ustvarja razgaljenje odnosov na ravni ljubezenskih oziroma prijateljskih vezi, ki razkrije prevare, obenem pa v prikazu manipulativnega ravnanja postreže tudi z dimenzijo vdora v območje intime. Naslovna prilastitev tujega imetja se tako ne ustavi zgolj pri gmotnih rečeh, ampak pomeni čisto pravi vdor v tuja življenja. Da pa vse ne bi ostalo pri preprostem razmerju enega tatu in skupinice žrtev, se v razreševanju situacije identiteta dejanskega tatu šele postavi pod vprašaj.
Eric Chappell (1933) v Kraji gradi komičnost z vlomilčevim spretnim manipuliranjem, njegovo igro »kdo je tat«. Besedilo, s katerim se sodobni angleški komediograf prvič predstavlja slovenskemu občinstvu, bo postavil na oder režiser Jaša Jamnik.


Prevajalka Tina Mahkota
Režiser Jaša Jamnik
Dramaturginja Ana Kržišnik
Lektor Srečko Fišer
Scenografinja in kostumografinja Vasilija Fišer
Avtor glasbe Davor Herceg
Oblikovalec svetlobe Samo Oblokar

Igrajo
Trevor Farrington Tomislav Tomšič k. g.
John Miles Gorazd Jakomini
Jenny Farrington Arna Hadžialjević
Barbara Miles Maja Nemec
Spriggs Gojmir Lešnjak - Gojc k. g.